FOTOGRAFIA CONTEMPLATIVA

FOTOGRAFIA CONTEMPLATIVA
fins al 14/07/2018
Fotografia contemplativa, també anomenada Miksang y Mindfulphoto, pot ser entès com un estat obert de la ment, curiós sense judici i se centra en tot just veure. Abans que una tècnica de la fotografia és una forma de veure el món i la vida.
Es una experiència visual directa no conceptual, és a dir, la percepció pura. És una pràctica lligada a la meditació, buscant de veure la realitat sense prejudicis, fórmules, definicions, ansietats, objectius, simplement per veure, és portar la nostra visió al present per el dia a dia, per lo real, obrin els nostres ulls i permetre veure lo "nou" en la vida quotidiana, veure la bellesa i crear art.
La Fotografia Contemplativa és harmonia, bellesa, calma, introspecció, i gaudi de l'entorn. És aprendre a viure el moment present, a veure amb el cor i la ment en calma, el que ens portarà a "sentir" la bellesa del que veiem, del que ens envolta amb total i plena consciència.
La fotografia contemplativa està dirigida a qualsevol persona amant de l'art i que alhora vulguin potenciar la seva creativitat. La fotogràfica contemplativa no és una tècnica, és un concepte, és una manera de viure i estar en el present a través de la càmera fotogràfica com a eina de les nostres observacions i vivències. La pràctica en si mateixa és l'objectiu.
Ens ajuda a activar els nostres sentits i gaudir plenament de nosaltres mateixos i al mateix temps veure el que som capaços d'expressar en el moment present. La meditació i la contemplació ens ajuden a descobrir el que volem expressar amb el noble art de la fotografia. El denominador comú de la fotografia i la meditació és que ambdues posen el focus en el moment present. És sentir la quietud de la nostra ment cap al silenci interior. Es tractaria d'alentir la ment i deixa fluir les emocions, observant el que succeeix davant nostre per fer una fusió entre els elements de l'entorn i un mateix, alhora que sentim com anem alliberant els nostres pensaments.
Com càmera fotogràfica, en no ser una tècnica, serveix qualsevol aparell que capti la llum, sigui una càmera reflex, mirrorless, compactes o senzillament amb el mòbil.